Followers

Bag Sekolah Kanak-kanak - Darjah 1 - 4

- Fabric berkualiti

- Ruang yang luas untuk meletakkan buku-buku

- Memiliki ruang untuk meletakkan botol air

- Warna yang ceria

- Ready stock (stock terhad)

- Harga : RM45


 Code : Princess


 Code : Yaya & Ying


 Code : Minnie Mouse


 Code : Pooh


 Code : Mickey Mouse

Baju Kurung/Jubah Preloved

Assalamualaikum & salam sejahtera

Reason of Sealing : Dah tak muat dengan saya

Condition : Tip top (saya jenis sygkan baju, baju-baju ini saya "hand wash")

Harga setiap baju saya letakkan di setiap gambar (tidak termasuk kos pos)

Kalau nak self-pick-up pun boleh, lokasi saya area gombak & Kuala Lumpur

Kebanyakkan baju bersaiz S, M, L & fit to XL juga

Harga baju-baju di dalam album ini masih boleh di runding kalau ambil lebih dari sepasang.

Jika ada sebarang pertanyaan, boleh terus hubungi saya di nombor berikut 013-3709368 (Wassap).




Saiz Fit M to XL

Harga RM70 (Free selendang) - (Harga Asal RM160)

Baru sekali pakai

Condition : 9/10


Saiz S

Harga RM100 (Harga Asal RM200)

Baru pakai 2 kali

Condition 9/10


Baju Kurung Moden/Kain Lipat Batik

Saiz M

Harga RM100 (Harga Asal RM 300 - Kain shj RM100, tempah jahit + beading RM200)

Condition : 9/10

Sangat sesuai dipakai untuk ke majlis kenduri kahwin & convo

Pakai baru 2 kali


Jubah Moden

Saiz : Fit M to XL

Harga RM100 (Harga Asal RM190)

Condition : 9/10

Saya xpernah pakai sebab segan.


Baju Kurung Moden/ Kain Susun Belakang

Saiz : S

Harga : RM 50 (Harga Asal RM150) - Kain ini hadiah dari kawan dari India. Kalau di luar, baju ini sangat cantik & menyerlah. Sangat sesuai untuk di pakai ke Majlis kenduri kahwin atau jadi pengapit pengantin

Condition : 9/10

Saya sudah memakai baju ini beberapa kali.


Baju Kurung/Kain Lipat Batik

Harga : RM50 (harga asal RM100)

Condition 9/10

Baju ini saya pernah pakai sekali, lepas tu xpakai langsung, sebab segan, baju ni bling-bling sgt. Pada yang mmg suka bling-bling & glam...baju ini sangat sesuai dengan anda.


Jubah

Saiz XL

Harga RM50 (harga asal dah lupa)

Condition : 10/10

Baju ini saya tak pernah pakai, sebab saya beli salah saiz & bahagian dada terlalu luas, untuk yang berbadan agak berisi & tidak bertudung, mgk sesuai.

Baby Carrier Library (For Rental) / Sewa "Baby Carrier"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Stylish Shopaholic Shop menyediakan perkhidmatan menyewa "baby carrier... Yeayyyy!!!! Kepada yang nak pergi bercuti atau membuat umrah, bolehlah menyewa.  Sesiapa pun boleh sewa bergantung kepada terms & conditons di bawah juga yer.  Ada juga yang nak menyewa sebab nak cuba dulu, best ke tak carrier ni sebelum beli.  Kami bagi jaminan, baby carrier ni memang best..kemas, selesa, lembut dan berkualiti. 

Kenapa perlu sewa???

- Murah/Jimat kos

- Senang hendak membawa bayi ke mana-mana (tak perlu risau baby akan hilang)

- Guna baby carrier untuk beberapa hari atau minggu sahaja

- Hanya memerlukan ruang yang sedikit untuk simpan baby carrier dalam bagasi


ERGOBaby - Original Baby Carrier

Brand: ERGO

Size : Standard 1 - 3 Years - Depending on Baby Weight
 

Deposit : RM 400

Rental : RM50 (for 2 weeks)

Postage : RM10 (WM), RM15 (EM)

Late return : RM5/day

Soiled carrier : RM20

Minimal damages : RM20 upwards depending on the severity

Irreparable damages to carrier : Nonrefundable deposit

Terms & conditions:
*Non-smoking household
*No perfume
*No hair-shedding pets e.g. dog, cat.
*Please do not wash the carrier

Email: zuera_0805@yahoo.com
 

Baby Carrier Library (For Rental) / Sewa "Baby Carrier"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Stylish Shopaholic Shop menyediakan perkhidmatan menyewa "baby carrier... Yeayyyy!!!! Kepada yang nak pergi bercuti atau membuat umrah, bolehlah menyewa.  Sesiapa pun boleh sewa bergantung kepada terms & conditons di bawah juga yer.  Ada juga yang nak menyewa sebab nak cuba dulu, best ke tak carrier ni sebelum beli.  Kami bagi jaminan, baby carrier ni memang best..kemas, selesa, lembut dan berkualiti. 
Kenapa perlu sewa???

- Murah/Jimat kos

- Senang hendak membawa bayi ke mana-mana (tak perlu risau baby akan hilang)
- Guna baby carrier untuk beberapa hari atau minggu sahaja
- Hanya memerlukan ruang yang sedikit untuk simpan baby carrier dalam bagasi
 


Brand : Snugbaby
 
Stork Snugbaby (Discoflower)
 
(Toodler Size - 2 year & above - depending on weight )


Deposit : RM 400

Rental : RM50 (for 2 weeks)

Postage : RM10 (WM), RM15 (EM)

Late return : RM5/day

Soiled carrier : RM20

Minimal damages : RM20 upwards depending on the severity

Irreparable damages to carrier : Nonrefundable deposit

Terms & conditions:
*Non-smoking household
*No perfume
*No hair-shedding pets e.g. dog, cat.
*Please do not wash the carrier

Email: zuera_0805@yahoo.com

KEROPOK LEKOR, KEROPOK KEPING, BUDU ----<-----<---@ FRESH FROM TERENGGANU



Fresh from Terengganu!!!!! From seberang takir with sedak sokmo.......heheeee

- KEROPOK LEKOR (ORI)
- KEROPOK LEKOR (CHEESE)
- KEROPOK KEPING (ORI)
- KEROPOK KEPING (SOTONG)
- BUDU TERENGGANU

Confirm sedap sokmo, makan sekali pasti nak lagi...


Kalau berminat..jangan malu-malu, jangan segan-segan...
 

Sebarang pertanyaan atau order melalui :-

Email : stylishgurly@yahoo.com
Fb : Zura Isabella
Mobile Phone : 019-3709368
WhatsApp : 019-7912070


Self Pick-up : Gombak, Danau Kota, Kuala Lumpur, Selangor (luar daripada kawasan ini, menggunakan khidmat pos laju sahaja)



Jom try dulu se, kalau tak sedap beri tahu kami, kami baiki lagi, tapi kalau sedap, beli lagi, jangan lupa beri tahu kawan-kawan juga... ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥

Baby Carrier Library (For Rental) / Sewa "Baby Carrier"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Stylish Shopaholic Shop menyediakan perkhidmatan menyewa "baby carrier... Yeayyyy!!!! Kepada yang nak pergi bercuti atau membuat umrah, bolehlah menyewa.  Sesiapa pun boleh sewa bergantung kepada terms & conditons di bawah juga yer.  Ada juga yang nak menyewa sebab nak cuba dulu, best ke tak carrier ni sebelum beli.  Kami bagi jaminan, baby carrier ni memang best..kemas, selesa, lembut dan berkualiti. 

Kenapa perlu sewa???

- Murah/Jimat kos

- Senang hendak membawa bayi ke mana-mana (tak perlu risau baby akan hilang)

- Guna baby carrier untuk beberapa hari atau minggu sahaja

- Hanya memerlukan ruang yang sedikit untuk simpan baby carrier dalam bagasi



 Boba 3G - Tweet - Rented by Miss Aiza Until December 24th 2014

Brand: BOBA

Deposit : RM 400

Rental : RM50 (for 2 weeks)

Postage : RM10 (WM), RM15 (EM)

Late return : RM5/day

Soiled carrier : RM20

Minimal damages : RM20 upwards depending on the severity

Irreparable damages to carrier : Nonrefundable deposit

Terms & conditions:
*Non-smoking household
*No perfume
*No hair-shedding pets e.g. dog, cat.
*Please do not wash the carrier

Email: zuera_0805@yahoo.com




Stork Snugbaby (Standard Size 1 - 3 year) - Critter Camp

Brand: SNUGGBABY


Deposit : RM 350

Rental : RM50 (for 2 weeks)

Postage : RM10 (WM), RM15 (EM)

Late return : RM5/day

Soiled carrier : RM20

Minimal damages : RM20 upwards depending on the severity

Irreparable damages to carrier : Nonrefundable deposit

Terms & conditions:
*Non-smoking household
*No perfume
*No hair-shedding pets e.g. dog, cat.
*Please do not wash the carrier

Email: zuera_0805@yahoo.com



Pre-loved Dress Pink Grey



Dress Pink Grey
Condition : 9/10

Cod Place : Gombak/Taman Melati
Harga Asal: RM50

Harga Jual: RM30 (free postage) 
Email : stylishgurly@yahoo.com
Contact : 019-3709368

Shawl Bead Half Circle Kamila - Indiana Boutique


Assalamualaikum Ladies & Girls!!!

Ini juga antara tudung yang zura nak "let go" sebab tak match dengan baju yang ada dalam almari sekarang.  Zura beli tudung ni di blog online Indiana Boutique, dengan harga RM 91 (termasuk kos pengeposan), kalau tak percaya boleh klik link ni http://www.indianaboutique.com.  Tudung ni sama dengan tudung-tudung yang di jual oleh butik-butik online yang sangat glamour yang lain, yang berbeza ialah nama tudung.  Tudung ni memang "Hot Selling" mcm pisang goreng panas dekat blog ni. Zura nak "let go" dengan harga RM 85 sahaja (kos penghantaran adalah percuma), harga memang sangat istimewa... Sesiapa yang berminat, boleh Email, PM (Facebook) atau terus hubungi zura.

Sekian, terima kasih. :-))

T-Shirt, Jumpsuit, Kemeja

 T-Shirt
Size : Fit to M
RM 5 (Exclude Postage)
Status : New/Available


 
 Jumpsuit
Size : Fit to S - M
RM 29 (Exclude Postage)
Status : New/Available


 Kemeja (Teal)
Size : Free Size
RM 39 (Exclude Postage)
Status : New/Available

Jubah, Cardigan

  
  Cardigan
RM 29
(Exclude Postage)
Size : S
Status : New/Available
  


Jubah
RM 150
(Exclude Postage)
Size : 40 @ L
Status : New/Available

Inner Cotton Awning (Kain T-shirt Berkualiti Tinggi) RM 15

RM 15 Sehelai..





Inner Cotton + Awning (Lebar & Panjang)

Inner ni boleh menutup rambut (sesiapa yg rambut lebat) kerana ia sangat panjang.

Fabric kain T-shirt yang sangat berkualiti, tidak panas & sgt selesa.

Tidak mudah kembang bila di pakai & di basuh beberapa kali.

Awning yang tidak mudah rosak & membentuk dengan sangat cantik apabila di pakai.

Terdapat dlm 16 warna.

Atas, Dari Kiri ke Kanan (1, 2, 3, 4, 5, 6)

Tengah, Dari Kiri ke Kanan (7, 8, 9, 10, 11, 12)

Bawah, Dari Kiri ke Kanan (13, 14, 15, 16)

Harga : RM 15 Sehelai.

No : -

Inner 3 (Blue Sea) - Sold Out
Inner 8 (Black) - Sold Out
Inner 9 (Light Grey) - Sold Out
Inner 10 (Maroon) - Sold Out
Inner 12 (Dark Purple) - Sold Out
Inner 13 (Shocking Pink) - Sold Out
Inner 14 (Dark Brown) - Sold Out
Inner 16 (Dark Green) - Sold Out

Zura minta tlg sangat, kalau dah sold out, jangan order, pilih yg lain, penat zura nk menjwb setiap order yang bukan sikit ea, banyak.. Minta tlg sgt. TQ

Inner Cotton + Awning - RM 10 Sehelai

RM 10 Sehelai (tidak termasuk postage)


01 - Navy Blue (Sold Out)
02 - Hijau Lumut
03 - Dark Pink (Sold Out)
04 - Dark Purple (Reserved)
05 - Cream (Sold Out)
06 - Light Purple
07 - Light Pink (Sold Out)
08 - Black
09 - White
10 - Grey (Sold Out)
11 - Light Grey (Sold Out)
12 - Gold
13 - Blue Black
14 - Red (Sold Out)
15 - Sea Blue (Sold Out)
16 - Maroon
17 - Shocking Pink (Reserved)

Inner Corak, Inner Cotton.. 2 Helai RM15


(merah, biru, putih, coklat tua, maroon, coklat muda, cream, grey, purple)

Grey - Sold Out!!!
Purple - Sold Out!!!
Merah - Sold Out!!!
Coklat tua - Sold Out!!!

GT BAAZAR @ PWTC....



Hai..zura just nak share skit gambar-gambar zura waktu GT Baazat @ PWTC..
Alhamdulilah..ramai juga yang membeli..terima kasih yea customers semua..
Teruskan support zura..






Rehat sebentar...


Pembantu ku kat baazar.."thanks nurul!!!!"

Majalah Dara.Com..

Hai peminat-peminat selendang semua..
Majalah Dara keluaran Mei kali ni, byk selendang2 yg sgt cantik..Antaranya, dalam ni ada model yg mengayakan selendang yg pernah zura jual lam blog ni..tapi itu batch pertama & zura siap restock lg, sebab permintaan yg memberansangkan..
Next batch selendang cotton juga, corak yang lebih menarik..
Kalau ada yg berminat nak selendang macam model majalah dara ni..semua ada kat sini.."VIEW" jer k..











Jom Baca..Untuk Renungan & Info Bersama..Rugi Kalau Tak Baca...Ilmu ni..




Tahukah anda bahawa fesyen bertudung ala bersanggul tinggi adalah HARAM??.
Trend bersanggul tinggi tu jangan lah diikutkn.. HARAM.. xcium bau syurga tau.mmg la nmpk cantik,tp gaya begitu haram ye kalian.

jom baca hadis dan terjemahannya:


عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلَا يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا

yang bermaksud :
Daripada Abu Hurairah ra beliau meriwayatkan bahawa Rasulullah Saw telah bersabda :

2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.

Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini.

* Hadith ini diriwayatkan oleh Imam Muslim,Imam Ahmad,Imam Malik dan selain mereka.Hadith ini adalah hadith sahih.

Info dari :

http://aishahtur.blogspot.com

3 Quater Jeans






SSS 50

Jeans 3 Quater


Size : XL

waist 28" - 30"
buttocks 32" - 34"

Available / Brand New

RM60 Only (Include postage)